-Overzicht Draaiorgels-

 

Draaiorgels

Draaiorgel de Kleine RadioDraaiorgel “De Kleine Radio”, is een echt Nederlands Pierement, gebouwd door Carl Frei te Breda in 1928. Tot begin jaren 60 was het in eigendom van de verhuurder Möhlmann in Amsterdam, waar het geschiedenis maakt. Mr.Romke de Waard, grondlegger van het Draaiorgelmuseum in Utrecht en de Kring van Draaiorgelvrienden noemde dit orgel een ‘Stradivarius’ onder de draaiorgels. Door een helder klankkarakter en uitgebreid repertoire is het op vele manieren inzetbaar, zoals: optocht rijden, internationale ontvangsten, Holland-promotie.

Maten: L=5,2m. B=1,8m. H=2,5m (in transporttoestand)

Draaiorgel de Barometer straatDraaiorgel “De Barometer”, is van origine een Belgisch orgel, gebouwd door Aimée Koeningsberg. Het telt 61 toetsen en heeft een warme melancholische klank. Vooroorlogse geschiedenis van dit orgel bestaat alleen uit foto’s. Na de tweede wereldoorlog reed dit orgel voornamelijk in Amsterdam en de Zaanstreek. De toenmalige eigenaar Bonewit presenteerde ‘De Barometer’ tijdens een wereld jamboree op het Rode Plein in Moskou. Dit orgel is door zijn repertoire en uiterlijk zeer geschikt voor buitenlandse ontvangsten en Amsterdamse evenementen.

Maten: L=4,8m. B=1.75m. H=2,5m. (in transporttoestand)

Draaiorgel “De Viool”, is één van het kleinste formaat draaiorgels. De historie van dit pittige orgel kent  zeker 50 jaar. Het orgel staat bekend om het gezellige repertoire en slaat bij veel kinderen aan door 3

bewegende houten figuren en het zichtbaar bewegende slagwerk. Goed inzetbaar om bij jullie buren of bekenden een straatoptreden te laten uitvoeren.

Maten: L=3m., B=1,45m., H=2,1m. (in transporttoestand)

 

Draaiorgel de Violier

Draaiorgel “De Violier” is een Mini Pierement, dat gebouwd is in Nederland in 1986, speciaal in opdracht van Hans van der Velde. Op zijn wens ontwikkelde de nog steeds actieve, traditionele draaiorgelbouwer Thijs Gravendaal dit handdraaiorgel, met de bedoeling het in te kunnen zetten in de Amsterdamse hotels. Geschikt voor ontvangsten binnenshuis, maar ook historische jaarmarkten, winkelcentra en kinder-orgeldraai-feestjes.

 

concert draaiorgel magistraKermis-concertorgel “Magistra” is een orgel van de Belgische makers DeCap. In de tweede wereldoorlog bouwt de fa DeCap uit Herentals dit orgel voor een kermisexploitant die het bij zijn autoscooter, botsautobaan, gebruikte. Het is fors van geluid en telt 92 toetsen. Door de chromatische bezetting en een veelzijdig repertoire, van klassiek tot populair, wordt dit orgel gebruikt voor grotere evenementen. Dit orgel is in eigen beheer gerestaureerd, een project dat tien jaar duurde. Vanaf 2003 wordt dit orgel enkele keren per jaar ingezet. Vooral bij het grotere bedrijfsfeest komt dit orgel goed tot zijn recht naast de entree of op het parkeerterrein.

Maten: H= 3m., B= 2,2m., L=5,5m.

lafayette carrousell draaiorgelL’ Orgue de Barbarie is zeer geschikt om uw Franse markt op te luisteren.

Hand-gedraaid ook geschikt voor binnenoptredens (verzorgingshuizen)

Maten: 1 m. lang en 70 cm breed

 

.